Érdeklődik? Hívjon: +36 70 4169022 Írjon: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bemer:

"Az egészség nem minden, de nélküle minden más semmit sem ér!"

A Bemerről általában

Előszó

Csak röviden. Vitalitás, teljesítőképesség, egészség. Az, hogy mennyire fontos az egészségünk, legkésőbb akkor tudatosul bennünk, amikor elveszítjük.
Mi nem ígérgetünk, konkrét, bevált megoldást ajánlunk. Bemutatunk Önnek egy alkalmazást, amely segít egészsége megtartásában és a betegségek megelőzésében:
BEMER. Egy bizonyítottan hatásos többdimenziós jelalak segítségével a korlátozott vagy zavart mikrokeringést az emberi testben nagy hatékonysággal stimuláljuk. Ezáltal a szervezet öngyógyító mechanizmusa aktivizálódik és támogatást kapnak a fontos szabályozási folyamatok.
Már napi 2-szer 8 perc használat, valamint az éjszakai alvóprogramok elegendőek ahhoz, hogy az Ön teljesítőképessége és életereje (vitalitása) új lendületet nyerjen és egészsége fontos segítséget kapjon. Legyen aktív és ismerje meg a jelenleg legintenzívebben kutatott és fizikálisan leghatékonyabb kezelési
módot a kiegészítő (komplementer) és megelőző (preventív) orvostudomány terén. Üdvözöljük a BEMER-nél!

A mikrokeringés jelentősége

A mikrokeringés az emberi vérkeringés funkcionálisan legfontosabb része, amely a véredények legkisebb, rendkívül szerteágazó hálózatában megy végbe.
Itt létfontosságú szállítási feladatokat lát el: gondoskodik a szöveteknek és a szerveknek oxigénnel és tápanyagokkal való ellátásáról, az anyagcsere-végtermékek elszállításáról és az immunrendszer aktivizálásáról. Egy korlátozott, vagy zavart mikrokeringés következtében a sejtek gyorsabban öregszenek el, ami a rossz közérzet (hangulati zavar) és betegség oka lehet.

Az emberi szervezet

 • Az emberi szív nappal kb. 15.000 liter vért pumpál keresztül a testünkön. A BEMER-technológia gondoskodik a vér és összetevőinek jobb eloszlásáról.
 • Az emberi testben másodpercenként 21 trilliárd (21.000.000.000.000.000.000.000) anyagcsere-reakció játszódik le. A BEMER-technológia ezeknek a létfontosságú folyamatoknak a lezajlását segíti elő.
 • Az orvosi tankönyvek a világon több mint 45.000 betegséget írnak le. A BEMER-technológia segítséget nyújt sok betegség enyhítésében, megelőzésében, ill.
  gyógyításában.

A mikrokeringést fenyegető veszélyek

A mikrokeringés is követi az élet általános törvényét és az idő előrehaladtával gyengül. Ez a folyamat azonban sok embernél a káros környezeti hatások, a rossz szokások és az egészségtelen életvitel következtében felgyorsul. Levegőszennyezés, környezeti méreganyagok, zaj, stressz, agresszió, depresszió, túl kevés alvás
és mozgás, egészségtelen vagy egyoldalú táplálkozás, nikotin, alkohol vagy kábítószerek, nagyon negatív befolyással lehetnek a mikrokeringésre.
A következmények: az immunrendszer gyengülése, fertőzésre való hajlam növekedése, gyengébb szabadgyök-ellenálló képesség, csökkenő teljesítőképesség, hangulati zavarok, a betegségekből való felgyógyulási képesség zavara és folyamatának lezajlása.

 

Szabadgyökök
A szabadgyökök agresszív savas vegyületek a szervezetben, amelyek a természetes folyamatokat gátolják, hatással vannak az öregedési folyamatra
az agyban, és egyebek mellett felelőssé tehetők a reumatikus, rákos, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedésekért.

Stressz
Akár a munkában, otthon, a családban, a természetes környezetben, sőt még a szabadidőben végzett tevékenység során is okozhat betegséget a stressz.
Befolyásolja a szervezet érzékenységét és a legkülönfélébb negatív hatások okozója lehet. A stressz megnövelheti a vér adrenalin, noradrenalin vagy cortisol koncentrációját, aminek következményeként a véredények tartós károsodása jön létre. Ezenkívül a különböző kutatási eredmények kimutatták, hogy a
pszicho-szociális stressz képezi a szívbetegségek egyik rizikófaktorát.

Az immunrendszer
Az immunrendszer a szervezet olyan komplex hálózata, amely "mobil beavatkozó csapat" formájában egy rendkívül kifinomult védekező rendszer segítségével kivédi az összes fertőzés kb. 90 %-át és az egészség ellen indított egyéb támadásokat. Ilyenek lehetnek például a baktériumok, vírusok, daganatos sejtek, toxikus anyagok, férgek és gombák általi támadások. Ennek a komplikált védekező-mechanizmusnak egy részét képezik a fehérvérsejtek, az úgynevezett leukociták.
Ezek csaknem az egész testben előfordulnak és egy fertőzés, vagy az egészségre mért más jellegű támadás esetén információs proteinek, vagy
hírvivő anyagok szabályozzák őket. Mindezen sokrétűen meghatározott véderő ellenére, az immunrendszer maga sem támadhatatlan. Betegségek és fertőzések ugyanúgy károsítják, mint a környezeti ártalmak, a hiányos táplálkozás, drogok, alkohol, a túl kevés alvás vagy a túl sok stressz.

Mi a bemer techonlógia?

Sok éven át tartó munka eredményeképpen a BEMER-kutatás úttörő ismeretekre tett szert a mikrokeringés lokális és felsőbb szintű bioritmusának lezajlását illetően.
A BEMER-technológia központi eleme egy sokdimenziós jelszerkezet, ami a korlátozott, vagy zavart mikrokeringést hatékonyan stimulálja.

A BEMER hatásai

 • a fertőzésekre való hajlam csökkentése
 • a szervezet védekezőképességének erősítése
 • a szervek és szövetek jobb táplálása és a végtermékek hatékonyabb eltávolítása
 • a szabadgyökök elleni hatékonyabb védelem
 • a stressz következményeinek enyhítése
 • sérülések és sportbalesetek gyógyulásának elősegítése
 • a teljesítőképesség, valamint a maximális terhelhetőség szintjének növelése
 • rövidebb regenerációs idők a sportedzések során

Kiváló alapok a legjobb technológia részére

Az egészséget megtartani, a gyógyulást elősegíteni - ez egy olyan ígéret, amit sokan megtesznek, de csak kevesen tudnak megtartani.
A BEMER-technológia a jelenleg legintenzívebben kutatott és leghatékonyabb fizikális kezelő módszert képviseli a komplementer- és preventív orvoslás terén.
Az intenzív kutatás alapján kifejlesztett mindkét új B.BOX vezérlőkészülék már most olyan újdonságokkal szolgál, amelyeket jelenleg a piacon lévő más gyártók
egyike sem kínál. A jelenlegi BEMER-technológia egyidejűleg stimulálja a szervek vérellátásának szabályozását helyi és fölérendelt szinteken.
Az új, különleges és világszerte egyedülálló jelkonfiguráció mind a nappali, mind pedig az éjszakai fázisban gondoskodik a hatásfok és a hatás időtartamának további fokozásáról.

A forradalmi alvóprogram

A legújabb kutatási eredmények azt mutatták, hogy az éjszakai órákban a vér újraelosztása megy végbe a szervezetben, ezért az immunológiai folyamatok is
sokkal nagyobb jelentőséggel bírnak ebben az éjszakai alvási időszakban, mint azt korábban tudtuk. Ezért a nappali kezelések kiegészítéseként az alváshoz egy
további, speciális jelalak-konfiguráció került kifejlesztésre. Különösen a rehabilitálandó és idősebb, vagy fertőződésre hajlamos emberek esetében van nagy jelentősége
az alvási fázisban történő testi szabályozási- és regenerációs folyamatoknak.

Az alvóprogram hatásai

 • növeli a kezelési hatékonyságot
 • csökkenti a fertőzésekre való hajlamot
 • a regeneratív és helyreállító folyamatok
 • stimulálásának erősítése
 • a szervezet savkiválasztásának javítása

Regenerációs fázis

A legújabb kutatási eredmények azt mutatták, hogy a regenerációs fázis óráiban a vér újraelosztása megy végbe a szervezetben, és az immunológiai folyamatok
is sokkal nagyobb jelentőséggel bírnak ebben az időszakban, mint azt eddig tudtuk.

Betegség megelőzés

A zavart mikrokeringés a sejtek elöregedését felgyorsítja és számos közérzeti zavar és betegség okozója lehet.
Rendszeres BEMER-terápia segítségével ezeket a folyamatokat hatékonyan lehet ellensúlyozni.

 

Bővebb információ a Bemer magyarországi honlapján érhető el. A folytatáshoz kattintson erre a hivatkozásra ami a Bemer honlapjára vezeti.

A Bemerről az én szemszögemből

Bemer    A Bemer terápia rendszere a komplementer medicína kiváló, hatékony képviselője, a hagyományos orvoslás kiegészítője, alternatívája megannyi esetben. A gyógyszeres terápia kiegészítője, sok esetben felváltója, helyettesítője. Gondoljanak csak bele, mennyi mellékhatást kell a szervezetnek tolerálnia és elszenvednie a sok esetben sejtmérgeknek számító kémiai „hatóanyagoktól”, a gyógyszerektől! A Bemer egy fizikai hatóanyag, egy fiziológiás érterápia, mely a leromlott, kapacitásában beszűkült mikrokeringést hivatott javítani. Mikrokeringésünk alapja mikroereink hatalmas rendszerének épsége, melynek zavara szinte elkerülhetetlenné vált a mai ember korában. Egyrészről a Föld mágneses terének gyors csökkenésének, másrészről főleg a stressz kártékony szerepének köszönhetően mikrokeringésünk, úgynevezett mikrocirkulációnk jelentősen romlik. A vér oxigénszintje, parciális oxigénnyomása a szövetekben zuhan, így a sejtek oxigénellátása romlik. Ennek következtében fellépő krónikus oxigénhiány, a hypoxia, következményes sejt szintű energiahiány lesz végső soron a krónikus betegségek kialakulásának alapja. Ennek megelőzésében, sőt sok esetben már a kialakult betegségek kezelésében is segít a Bemer terápia, mely túlmutat a mágnesterápiák rendszerén. Valójában nem mágnesterápiáról van szó, hanem egy önálló és egyedülálló terápiás rendszerről, ahol a mágneses mező nem a hatóanyag, hanem egy speciális jel vivőanyaga. Ez a levédett, speciális impulzus képes az úgynevezett vasomotióra, rugalmas érfalmozgásra, mely a terápia hatékonyságának záloga.  A vasomotióra terápiás szinten egyedül a Bemer képes. Egyetlen mágnesterápiás rendszer sem képes bizonyítottan még megközelíteni sem a Bemer mikrokeringésre, vasomotiora kifejtett hatását.  Alkalmazható fémbeültetés – pl. izületi protézis –, pacemaker beültetés esetén, daganatterápiában, terhességben, epilepsziában egyaránt. Relatív ellenjavallata a láz és a friss szervátültetés utáni állapot. Fentieket nemzetközi tudományos vizsgálatok, évek alatt szerzett klinikai tapasztalatok támasztják alá.  Számos orvos használja már világszerte kórházakban, klinikákon, szakrendeléseken, járóbeteg magánpraxisokban, sőt a betegek otthonában is könnyedén alkalmazható. Kezelőbarát, használata egyszerű és biztonságos.

Kiemelten hatékony többek között reumás- és egyéb mozgásszervi betegségekben, így a csontritkulásban, izületi kopásos betegségekben, gerincproblémák esetén, gerincműtétek után, szalag-és ínhüvelygyulladásokban, autoimmun reumatológiai kórképekben, mint pl. a reumatoid arthritisben, SLE-ben, ortopédiai, traumatológiai műtétek utáni komplex rehabilitáció szerves részeként és önállóan is. Hatékony  belgyógyászati kórképekben, pl. az ingadozó magas vérnyomásban, cukorbetegségben és ezek szövődményeiben (pl.: lábszárfekélyek kezelése), májbetegségekben, epeúti problémákban, autoimmun bélbetegségekben, tüdőasthmában, krónikus hörghurutgyulladásban, szívbetegségekben, bizonyos nőgyógyászati kórképekben, gyulladásokban, urológiai betegségekben, pl. prostata megnagyobbodás esetén, vizelet inkontinentiával járó kórképekben, potenciazavarokban, neurológiai kórképekben, mint a sclerosis multiplexben, Parkinson kórban, Parkinson syndromában, agyvérzést, agyi infarktust követően, agyi keringészavarok kiegészítő kezelésére, fül-orr gégészetben pl. a fülcsengés esetén, középfülgyulladásokban. Alkalmas műtétek utáni sebgyógyításra, szövetregeneráció felgyorsítására, az immunrendszer erősítésére, valamint jótékony hatású számos bőrgyógyászati és allergológiai kórképben.

Nappali programok mellett éjszakai alkalmazása is lehetséges alvóprogram formájában. A fiziológiás alvás mélyalvási fázisát 15-20%-ról kb. 40% időtartamra nyújtja meg. Ezen hatása révén a szervezet méregtelenítési folyamatai, így a regeneráció valamint az immunrendszer működése is effektívebbé válik. Ezért javaslom használatát alvászavarokban, úgynevezett krónikus fáradtság szindrómában, immunrendszer gyengeségeiben és a prevencióban egyaránt. A nappali program kiegészítéseként és önállóan is jelentős hatással bír.

 

Javuló mikrokeringés Bemer terápiára:

 

Mikrokeringés helyreállítása Bemer terápiára:

Kiemelendő alkalmazhatósága a prevencióban, a hatékony megelőzésben. Alkalmazásával sok esetben - a hatékonyabb gyógyszerfelszívódás miatt - a gyógyszerek adagja csökkenthető. Javallt az úgynevezett „Menedzser betegségek” kezelésében, ahol magas vérnyomást, túlsúlyt, magas koleszterin- és trigliceridszintet, húgysavszintet, cukorbetegséget és szövődményeiket tapasztaljuk.

Hatékony a sportban. Teljesítményt fokoz, állóképességet javít, hatékonyabbá teszi a bemelegítést. Sérülések megelőzésében és kezelésében hatékony, a sportolók immunrendszerének támogatásában is hasznos. Kiemelkedő szerepe van a terhelést követő regenerációban is. Pszichiátriai kórképeket illetően a depresszióban is jó tapasztalataink vannak.
Összegezve a Bemer alkalmazásával növeljük a sejtek oxigén szintjét és energetikai állapotát, ennek következtében támogatjuk a szervezet öngyógyító mechanizmusait. 

 

Dr. Duray Péter Bemer terapeuta

 
 

Közismert Bemer felhasználók

Bodrogi Gyula Pély Barna Balázs Klári és Korda György Voith Ági Varga Miklós
Bodrogi Gyula Pély Barna Balázs Klári és
Korda György
Voith Ági Varga Miklós
   
Talmácsi Gábor
Pataky Attila Egervári Sándor Szabics Imre Kis Gyula